Volledig scherm
© DG

Gezocht: ‘suppoosten’ voor drie maanden bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena

HEUSDEN - Om er een beetje cachet aan te geven, zou je ze natuurlijk suppoosten kunnen noemen. Maar bij het Streekarchief Langstraat Heusden Altena houden ze het liever gewoon bij ‘vrijwilligers’.

Of het veel uitmaakt voor het werven van mensen die zich nuttig willen maken rond de expositie Heusden 1516 die vanaf 23 april in de vesting wordt gehouden, is moeilijk in te schatten. Maar goed, het streekarchief zoekt alles bij elkaar enkele tientallen mensen.

Wat ze zoal moeten kunnen? "Mensen wegwijs maken, vragen beantwoorden, een oogje in het zeil houden", vertelt adjunct-streekarchivaris Mariska Heijmans. "We zoeken mensen die anderen graag iets willen laten zien, die interesse hebben in geschiedenis en gevoel hebben bij een museum."

Jeroen Bosch
Het streekarchief hoopt tot een poule van mensen te komen, die een maand of drie - overdag - inzetbaar zijn. "En dan uiteraard meer dan één ochtend." De expositie in het streek archief en het nabijgelegen Gouverneurshuis vertelt het verhaal van het stadje Heusden in de tijd van de schilder Jheronimus Bosch, zo rond 1450-1516.

Daarbij is steeds oog voor de relatie tussen Heusden en Den Bosch. Wie zin heeft in een rol als vrijwilliger is zaterdag 12 maart welkom om 10.00 uur in het Gouverneurshuis, voor meer uitleg. Wie uiteindelijk aan de slag gaat, krijgt een korte cursus over de inhoud van de expositie.

Lees meer nieuws over Jeroen Bosch op bd.nl/jb500.

Waalwijk, Heusden e.o.