Volledig scherm
Een deel van de Baardwijkse Overlaat, een van de belangrijke onderwerpen in de zienswijze die zijn ingediend op het ontwerp provinciaals inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). © foto gien van wijk

GOL-plannen leveren zo'n 180 zienswijzen op

DEN BOSCH - Ongeveer 180 zienswijzen zijn ingediend op het ontwerp-provinciaal inpassingsplan (PIP) voor Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL). Dat laat een woordvoerster van de provincie desgevraagd weten. 

De zienswijzen hebben niet allemaal betrekking op de verschillende onderdelen van de GOL. Voor een deel gaat het om vergelijkbare of dezelfde zienswijzen. Onder de thema's die nadrukkelijk aan bod komen zijn onder meer de voorgestelde plannen voor de Baardwijkse Overlaat (tussen Waalwijk en Drunen), de leefkwaliteit in de dorpen en de alternatieve plannen die eerder al zijn afgevallen. Deze onderwerpen hielden de afgelopen maanden de gemoederen al volop bezig.

Aanpassen

Alle zienswijzen plus een ambtelijk advies gaan richting Gedeputeerde Staten.  Die bepalen in de loop van april/mei of de plannen al dan niet worden aangepast in het uiteindelijke inpassingsplan. Dat voorstel gaat naar Provinciale Staten, die het PIP (een soort groot bestemmingsplan) definitief vaststellen. 

Mensen of belangengroepen die het dan niet eens zijn met het definitieve PIP, kunnen bezwaar maken bij de Raad van State.

De GOL-plannen hebben betrekking op onder meer de afhandeling van het verkeer rond de A59 en de dorpen, op economie, toerisme en natuur. Twintig instanties werken daarbij samen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement