Volledig scherm
© Thinkstock

Groot najaarsconcert Heusdens mannenkoor

HEUSDEN - Het Heusdens mannenkoor geeft zaterdag 29 oktober om 20 uur zijn grote najaarsconcert in de Grote of Catharijnekerk te Heusden.

Onder leiding van dirigent Hans van der Sterren en de muzikale begeleiding van Mariska Swinkels geeft het koor een concert met medewerking van mezzosopraan Hannie Huijgevoort. Zij is bekend van veel solo optredens in de regio Waalwijk met werken van Mozart, Purcell, Rossini en Verdi. Tevens vormt ze regelmatig met haar zus Mieke een vocaal duo.
Zij zal samen met het mannenkoor het Sanctus van Gounod en het Monnikenkoor uit de opera La Forza del Destino van Verdi uitvoeren. Daarnaast zal ze zelf nog soleren met Parto,Parto uit de opera La Clemenza di Tito.

Pauze
​Het mannenkoor brengt zelf voor de pauze ook nog nummers als Cantique de Jean Racin van Foure, het Chor der Priester van Mozart en de Parelvissers van Bizet.
Na de pauze zingt het koor Nederlandstalige nummers als Jan Klaassen van Rob de Nijs en de Verdronken Vlinder van Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot. Als uitsmijter staat de Broadway Spectacular, waarbij een medley van vijf grote Broadway musicals wordt uitgevoerd in een arrangement van Roger Emerson en Stef Fennis op het programma. Hierbij wordt het koor muzikaal ondersteund door een combo o.l.v. Thomas Peters.

Een kaartje kost tien euro, inclusief een pauzedrankje. Het is te bestellen via www.heusdensmannenkoor.nl of te koop op 29 oktober aan de kerk.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.