Volledig scherm
De Ster in Nieuwkuijk. © Google Streetview

Hamming: 'Ingrijpen bij Ster Nieuwkuijk was terecht'

NIEUWKUIJK - Volgens de Heusdense burgemeester Jan Hamming was er afgelopen vrijdag meer dan voldoende aanleiding om het galafeest in De Ster in Nieuwkuijk stil te leggen.

"Er waren opstootjes binnen en buiten, en er waren dusdanig veel dronken jongeren - ook 18-minners - dat het alleen al vanwege gezondheidsredenen verantwoord was om het feest stil te leggen", aldus de burgemeester. Hamming zegt dat hij met Ster-eigenaar Wilbert van de Water harde afspraken heeft gemaakt om herhaling te voorkomen. "Dit was eens maar nooit weer. Ik wil ook een oproep doen aan alle ouders. Let op wat je kinderen doen."

Bij de horecagelegenheid liep het vrijdagnacht flink uit de hand toen er knokpartijen ontstonden bij galafeest 'Delusion'. Daarbij werden 3 personen aangehouden en moesten 2 personen naar het ziekenhuis worden gebracht.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.