Volledig scherm
Hanne van Aart in de vesting Heusden. Nu nog wethouder in Heusden, straks burgemeester in Loon op Zand. © Beeld werkt

Hanne van Aart (Heusden): 'Ik een super-vrouw? Nee, zeker niet"

VLIJMEN - Nog een paar weken, dan zit de klus als wethouder in de gemeente Heusden erop en gaat Hanne van Aart (32) aan de slag als burgemeester in Loon op Zand. Vereerd als ze was met alle loftuitingen en complimenten, probeert ze ook met beide benen op de grond te blijven. ,,Nee, ik ben zeker geen super-vrouw. Ik heb tekortkomingen. Er mankeert van alles aan mij."

Terugkijkend op 3,5 jaar wethouderschap  stelt ze dat ze 'misschien wel eens te lomp is geweest in een raadsvergadering'. ,,Ik denk snel en ben eerlijk. Het nadeel is dat wanneer mij iets irriteert, ik soms wat 'vals' kan worden. Dat is niet fair en niet sjiek, het is ongepast. Juist als je goed je zegje kunt doen, kun je dingen ook anders oplossen. Ik heb overigens nergens echt spijt van, ik heb er wel veel van geleerd. In het debat zit soms meer scherpte dan bedoeld."

Vier jaar raadslid, 3,5 jaar wethouder, nu burgemeester. Waar gaat dat eindigen? ,,Geen idee, voorlopig is het burgemeesterschap van Loon op Zand meer dan genoeg." Ze weet nog niet of ze altijd in het openbaar bestuur wil blijven werken. ,,Maar het is wel een eer om je via dat openbaar bestuur in te zetten voor de samenleving, om dingen mogelijk te maken. Ik heb geprobeerd om anderen te laten stralen."

Quote

Als iets mij irriteert kan ik soms wat 'vals' worden. Dat is ongepast, niet sjiek'

Hanne van Aart

Team Loon op Zand

Wat ze gaat missen? Of juist níet gaat missen? Van Aart spreekt zich er niet over uit. ,,Kijk, ik ga spelen voor team Loon op Zand, dus speel ik voor team Loon op Zand. Team Heusden, daar speelde ik voor. Dat was mooi. Ik ben niet iemand die blijft hangen in weemoed, ook dat helpt je niet vooruit."

Van Aart volgt in Loon op Zand Wim Luijendijk op als burgemeester. De datum van beëdiging is nog niet bekend, de datum van het officële afscheid in Heusden evenmin. Van Aart wordt als wethouder in Heusden opgevolgd door VVD-partijgenoot Thom Blankers (30), die nu fractievoorzitter is.

Lees in het Brabants Dagblad, editie Langstraat, van woensdag 1 november een uitgebreid afscheidsinterview met Hanne van Aart 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement