Volledig scherm
Truus (68) en Harrie (81) van Hulten ruimen in Elshout rommel op na carnaval. © Dik de Joode/BD

Harrie (81) en Truus (68) van Hulten ruimen carnavalsrommel op; 'alleen al drie kruiwagens vol plastic glazen'

ELSHOUT -  Zelf carnaval vieren, dat doen Harrie en Truus van Hulten uit Elshout niet meer. Maar kijken naar de festiviteiten zoals de optocht zeker wel. Lekker warm vanuit hun huis dat aan de route van de optocht staat. En na carnaval? Dan ruim het echtpaar op leeftijd de achtergebleven rommel op.

Harrie van Hulten (81) heeft voor de gelegenheid een lekkere warme muts op gezet. Zijn vrouw Truus (68) heeft wollen handschoenen aangetrokken. Want het zonnetje mag dan lekker schijnen, in de bocht van de Heusdenseweg, recht tegenover In den Gekroonden Hoed waait een af en toe ijzige wind. 

Truus veegt deze woensdagmiddag met een bezem confetti, papier,  plastic en andere overblijfselen van een paar dagen carnaval op een hoop. Blijkbaar is de tuin van de familie Van Hulten een geliefde plek om lege bierglazen en andere rommel achter te laten. Uit hun eigen tuin visten ze al drie kruiwagens vol met plastic bekertjes. 

Quote

We ruimen elk jaar de rommel op

Harrie en Truus van Hulten

Veegwagens

Harrie lijkt er intussen niet om te malen. Hij schept de hopen afval met een sneeuwschuiver op. Hup in de kruiwagen, en dan naar hun eigen vuilniszakken. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, de opruimwerkzaamheden. ,,We doen het elk jaar." 

Overigens stuurt de gemeente Heusden deze week veegwagens en veegploegen de straat op, om de rommel langs de route van de optochten schoon te maken. In Drunen zijn de opruimploegen woensdagmiddag gestopt, vanwege de harde wind.

O ja, de carnavalsoptocht in hun dorp vonden Truus en Harrie van Hulten erg mooi. ,,Er waren ook mooie loopgroepen. En leuke ideeën", aldus Truus. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement