Volledig scherm
Karakteristieke scènes van het Heesbeens Toneel, hier tijdens het blijspel ‘Onrust in het Rusthuis’, enkele jaren geleden. © patrick guitjens

Heesbeen: geen eigen toneel, wel gastuitvoering én improvisatieavond

HEESBEEN - Het Heesbeens Toneel komt dit winterseizoen toch níet met een uitvoering in het plaatselijke dorpshuis. In plaats daarvan treedt Doe'k uit Vught vrijdag 23 februari en zaterdag 24 februari op met de klucht 'Kroeg of kabberdoes'. 

Vorig jaar zomer leek het erop dat er dit seizoen geen eigen optreden, vaak goed voor zes of zeven uitverkochte dorpshuizen, zou zijn. Dit vanwege gebrek aan spelers. Toen die na een oproep alsnog werden gevonden, leek de vlag in top te kunnen en werden toch eigen uitvoeringen gepland.

Maar er is toch weer een kink in de kabel gekomen: mede vanwege vele zieken heeft het gezelschap onder leiding van de nieuwe regisseur onvoldoende kunnen oefenen. De eigen uitvoeringen staan nu op de rol in 2019.

Interactief en bruisend

Overigens, het Heebeens Toneel komt wel met iets nieuws, in april: een 'interactieve, bruisende en lachwekkende improvisatie-avond' op de rol. Met geen enkele scene die vooraf is bedacht, geen teksten die uit het hoofd worden geleerd; alles wordt aan het toeval overgelaten. ,,Het publiek geeft aan wat het graag wil zien, waarna de spelers het ter plekke gaan spelen."

Reserveren voor Doe'k kan via reserveren@heesbeenstoneel.nl 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sterrenwacht Heesch op bezoek bij Heemkundekring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'
    PREMIUM

    Sterren­wacht Heesch op bezoek bij Heemkunde­kring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'

    NIEUWKUIJK - Kijken naar sterren en planeten. Sterrenwacht Halley uit Heesch doet dat al sinds 1985. Maar is er in de gemeente Heusden ook animo voor? ,,Als je goed kijkt, zie je nu de maan", laat Urijan Poerink zien via de zonnetelescoop. ,,Met de draaiknop rechts stel je het beeld scherper. Zie je nu de zonnevlammen aan de rand? Dat zijn kleine uitbarstingen van de zon."

Waalwijk, Heusden e.o.