Volledig scherm
Aan de Voordijk in Haarsteeg bij MBOSS kinderfeestjes in het vorig jaar recent geopende speelbos. © Beeld werkt

Heusden blijft erbij: kinderfeestjes aan Voordijk Haarsteeg toegestaan

HAARSTEEG - MBOSS kan wat de gemeente Heusden betreft op een stuk grond aan de Voordijk/ Tuinbouwweg in Haarsteeg gewoon kinderfeestjes blijven houden. De bezwaren van een buurman worden opnieuw van de hand gewezen.

Het terrein naast Voordijk 85 wordt al langer gebruikt door spelende kinderen. In 2010 kreeg de toenmalige eigenaar, Nico van Bokhoven, toestemming om het stuk grond voor maximaal tien jaar te gebruiken als speelplek voor z'n kleinkinderen. 

De grond is inmiddels verkocht. In augustus van dit jaar gaf Heusden MSBOSS outdoor & kids officieel toestemming om bepaalde gebouwen tijdelijk te laten staan, en om de grond tijdelijk te gebruiken voor kinderfeestjes. Er geldt een proefperiode van een jaar, met een mogelijke verlenging van negen jaar. De feestjes mogen alleen op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag.

Overlast

De buurman kwam in verzet. Hij vindt onder meer dat de activiteiten plaatshebben op te korte afstand van zijn woning, hij zegt geluidsoverlast te ondervinden en vreest parkeeroverlast. Hij diende een bezwaar in bij de gemeente én vroeg de kortgedingrechter naar de zaak te kijken. De rechter gaf de bezwaarmaker echter ongelijk. De onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente doet in feite hetzelfde en adviseert het college van B & W van Heusden bij z'n standpunt te blijven. Het college doet dat ook, maar gaat wel dieper in op de argumenten om vergunning te verlenen. Daarbij is wel bepaald dat er maximaal twee kinderfeestjes tegelijkertijd mogen zijn.

De buurman kan nu nog naar de rechtbank en eventueel naar de Raad van State stappen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement