Volledig scherm
© ANP

Heusden: 'geen signalen dat dienstverlening bibliotheek te wensen overlaat'

VLIJMEN/DRUNEN - De gemeente Heusden heeft geen signalen dat de dienstverlening van stichting Bibliotheek Heusden aan de inwoners van de gemeente te wensen overlaat. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van D66.

Die partij trok aan de bel vanwege het arbeidsconflict tussen het bestuur van de bibliotheek en Elisabeth Eyl, de directeur van wie het contract niet is verlengd. Ze werk inmiddels niet meer bij de bibliotheek. 

Volgens het college zijn in het verleden met het bibliotheekbestuur afspraken gemaakt over de prestaties die geleverd moeten worden, in ruil voor subsidie. Die afspraken staan in een overeenkomst uit 2012-2013 en zijn daarna steeds met een jaar verlengd. De afspraken hebben betrekking op onder meer openingstijden, leesbevordering, collectievorming, samenwerking, kwaliteitseisen et cetera.

Bemiddelen

Een nieuwe overeenkomst komt er wel, maar is eerder niet gemaakt omdat gesprekken gevoerd werden over een verhuizing van de bibliotheek naar De Voorste Venne in Drunen. Nu dat definitief niet doorgaat, gaan wel nieuwe afspraken op papier komen, stelt het college in antwoord op de D66-vragen.

Het Heusdense college heeft wel aangeboden om te bemiddelen tussen Eyl en het biebbestuur, maar volgens wethouder Van Engeland achtte het bestuur dat niet zinvol. De gemeente is in principe overigens ook geen partij, aldus Van Engeland. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement