Volledig scherm
© Thinkstock

'Heusden hangt nog steeds claim boven het hoofd vanwege plan Donkhof Haarsteeg'

HAARSTEEG - Het Heusdense college heeft tot twee keer toe excuses aangeboden vanwege foute antwoorden op vragen van Heusden Transparant, over een toegepaste financiële constructie bij grondverkoop in plan Donkhof in Haarsteeg. Maar Heusden is daarmee nog niet af van een dreigende claim. Dat stelt raadslid Louise van der Heijden (Heusden Transparant).

Ze vreest dat de Belastingdienst nog steeds aan de bel kan trekken, omdat Heusden volgens Heusden Transparant onterecht een regeling toepaste waar projectontwikkelaar Van Wanrooij financieel voordeel van had. De oppositiepartij wil bovendien dat Heusden, als de gemeente dergelijke regelingen toepast, het financiële voordeel deels ten goede laat komen van de kopers van de grond. Nu is dat niet gebeurd.

De regeling die Heusden toepaste komt erop neer dat Van Wanrooij geen btw over de grond hoefde te betalen, maar (de lagere) omzetbelasting. Dat mag alleen als op het moment van koop nog geen werkzaamheden met de grond zijn uitgevoerd. In plan Donkhof was dat echter wél het geval, zo stelt Heusden Transparant, omdat er al een boom was gekapt.

Waalwijk, Heusden e.o.