Volledig scherm
De huldiging van wereldkampioen darts Michael van Gerwen, 5 januari bij sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen. © ANP

Heusden heeft onverwacht veel te huldigen en te vieren: de rekening valt 45.000 euro hoger uit

VLIJMEN - Heusden is dit jaar geen 5.000 euro kwijt aan wat wordt genoemd 'representatie', maar 50.000 euro. Dat is nogal een verschil. De 'boosdoeners'? Een vertrekkende burgemeester Jan Hamming, wereldkampioen darts Michael van Gerwen, een groots opgezette Dromen.Doen.Heusden-dag én een dansact tijdens de Regioparade op Koningsdag in Tilburg.

Of die 50.000 euro in totaal veel of weinig is, is moeilijk te zeggen. 'Veel' en 'weinig' zijn immers rekbare begrippen. Feit is dat het afscheid van Henk Willems, de voorganger van Hamming, in 2012 nog 61.000 euro kostte. Het afscheid van Hamming blijft 'steken'op 7.000 euro. Ter vergelijking: Tilburg is 35.300 euro kwijt aan het afscheid van Peter Noordanus, Loon op Zand telde ongeveer 15.000  euro neer voor het afscheid van Wim Luijendijk. En Den Bosch blijft naar verwachting binnen de ton die voor het afscheid van Ton Rombouts is uitgetrokken.

Van Gerwen

De huldiging van wereldkampioen darts Michael van Gerwen in Vlijmen kostte  Heusden 22.000 euro. De extra veiligheidsmaatregelen vanwege de grote toeloop van fans, huur van podiumwagen en apparatuur en de korte organisatietijd vormde de grootste posten. 

Quote

We moesten de huldiging in korte tijd voorberei­den. dan is er geen tijd voor aanbeste­ding en krijg je meestal geen korting

Woordvoerder gemeente Heusden

Buurgemeenten van Tilburg mochten zich tijdens de Regioparade op Koningsdag aan koning Willem-Alexander en zijn gevolg presenteren. Heusden vaardigde een dansgroep  van De Aleph af. Onder meer het ontwerpen en maken van zo'n dertig danspakjes, een professionele opzet en begeleiding bij de choreografie en de repetities zorgden voor een rekening van 9.000 euro. 

De speciale jubileumaflevering van de Heusden.Doen.Dromen-dag in april, met activiteiten in alle kernen, kostte de gemeente 12.000 euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement