Een overvolle container, storing of gewoon dumping van afval? In Heusden lijkt het aantal zogeheten bijplaatsingen bij ondergrondse containers flink toe te nemen. De cijfers zijn echter niet helemaal betrouwbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Een overvolle container, storing of gewoon dumping van afval? In Heusden lijkt het aantal zogeheten bijplaatsingen bij ondergrondse containers flink toe te nemen. De cijfers zijn echter niet helemaal betrouwbaar. © BN DeStem

Heusden: inworp vuilniszak in container niet duurder maken

VLIJMEN Het inleveren van zakken restafval in de ondergrondse containers mag volgend jaar níet duurder worden. Dat signaal gaf de Heusdense politiek gisteravond af aan milieuwethouder Mart van der Poel (Heusden Een). Het tarief is nu 2,30 euro.

Toch moet Heusden meer geld binnen zien te krijgen, om de tegenvallende kosten van de afvalinzameling op te vangen. De politiek ziet meer in het afschaffen van het gratis aanbieden van gft-afval en pmd-afval (plastic), samen met het eventueel verhogen van het vastrecht. Ook  verhoging van de tarieven voor het inleveren van bepaalde soorten afval op de milieustraat is in beeld.