Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Heusden open voor gesprek met plaatsers van borden met anti-asielzoekers leuzen

VLIJMEN - Wie begin deze week bij het gemeentehuis in Vlijmen de teksten vol is vol, eigen volk eerst en azc nee achterliet, is van harte welkom voor een gesprek met de Heusdense burgemeester Jan Hamming. Dat laat zijn woordvoerder desgevraagd weten.

„Telefonisch, in het gemeentehuis of thuis. We gaan gesprekken niet uit de weg, ook niet als er zorgen zijn, of mensen tegen opvang van vluchtelingen zijn.”

Heusden gaat niet uitgebreid zoeken naar de daders, die hun teksten niet op kartonnen borden schreven (zoals eerder gemeld), maar op drie Nederlandse vlaggen. Er zijn ook geen camerabeelden van het plaatsen van de vlaggen. Heusden doet geen aangifte.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.