Volledig scherm
Cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen. © foto Dik de Joode/BD

Heusden praat toch met één aannemer over renovatie De Voorste Venne in Drunen

DRUNEN - Eén aannemer heeft zich toch nog gemeld om De Voorste Venne in Drunen voor 4,8 miljoen euro te renoveren. Maar het bedrijf, waarvan de gemeente nog geen naam wil noemen, stelt wel voorwaarden. De komende vier tot zes weken moet blijken in hoeverre die voorwaarden leiden tot 'wezenlijke' aanpassingen van het plan dat op tafel ligt.

Als dat het geval is, dan moet de aanbesteding opnieuw of moet er een nieuw plan komen. Als de aanpassingen níet wezenlijk zijn, dan kunnen bij wijze van spreken de handtekeningen worden gezet; ook al moet de Heusdense gemeenteraad altijd nog het licht op groen zetten.

Eind januari vreesde wethouder Wim van Engeland (Gemeentebelangen) dat geen van de vijf benaderde aannemers het renovatieplan voor 4,8 miljoen euro zou willen uitvoeren. Uiteindelijk meldde zich dus toch een bedrijf. 

Als de onderhandelingen leiden tot grote aanpassingen, dan is Heusden terug bij af en moet de aanbesteding opnieuw. Het doel om de renovatie eind 2017 af te ronden wordt dan zeker niet gehaald. 

Wat sowieso overeind moet blijven is dat het pand multifunctioneel is, gastvrij, en energie- en onderhoudsarm. Bij de uiteindelijke beoordeling is een belangrijke rol weggelegd voor stichting De Voorste Venne en stichting De Aleph, grootgebruikers van het cultureel centrum. Van Engeland: ,,De stichting kan altijd aangeven dat ze de exploitatie niet kan doen als het gebouw op een bepaalde manier wordt aangepast."

De extra vergadering over De Voorste Venne op 21 maart is geschrapt. Van Engeland hoopt in de raadsvergadering van mei spijkers met koppen te kunnen slaan. Hij acht de kans van slagen van de gesprekken met de aannemer 'aanzienlijk'.

  1. Burendag Elshout écht voor buren

    Burendag Elshout écht voor buren

    ELSHOUT - D'n Elshof in Elshout is een gebouw waar vooral ouderenactiviteiten worden gehouden. Dus als je d'r op Burendag - het is vandaag Buurtlunch! - naar binnen loopt en er alleen maar dertig ouderen ziet zitten dan vraag je je af of ze niet gewoon hun vaste bubs binnen hebben. Niet dus, verzekert André van Hulten, voorzitter van stichting D'n Elshof. ,,Dit zijn écht de directe buren. We halen ze binnen omdat ze vanwege onze activiteiten ook weleens overlast hebben, geluid, drukte, parkeren. Nu doen we iets terug." 

Waalwijk, Heusden e.o.