Volledig scherm
Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Heusden redt zwembad Het Run in Drunen van faillissement

DRUNEN/VLIJMEN - De gemeenteraad van Heusden lijkt de stichting N-Joy te hebben gered van een faillissement. Een meerderheid nam donderdag een motie aan, om de exploitant van het openluchtzwembad in Drunen een extra lening te verstrekken van 95.000 euro.

Met dat bedrag kunnen onder meer schulden bij de Belastingdienst en bij energieleverancier Nuon betaald worden. Wethouder Kees van Bokhoven (DMP Heusden) ontraadde de motie weliswaar namens het college van burgemeester en wethouders, maar zegde toe haar wel te gaan uitvoeren.

Vinger aan de pols
Overigens wil de Heusdense politiek wel stevig de vinger aan de pols houden bij N-Joy: zo wordt de lening alleen verstrekt als er elk kwartaal een financieel overzicht komt. In september 2017 wordt dan opnieuw de balans opgemaakt over de vraag 'hoe verder'.

Extra inkomsten
Met de lening lijkt het vrij zeker dat Het Run volgend seizoen open kan. VVD, Heusden Een en twee van de vijf leden van DMP Heusden (Thijs de Laat en Martijn van Esch) stemden tegen de motie. Zij hebben te weinig vertrouwen in de cijfers van N-Joy, of vinden extra steun ongeoorloofd. ,,Een gatenvulbeleid", aldus VVD'er Thom Blankers. N-Joy rekent volgend jaar op extra inkomsten vanuit onder meer buitenschoolse opvang, dagbesteding en weekendopvang. En op besparing van energiekosten via een biomassacentrale. Maar volgens de critici zijn deze cijfers boterzacht.

Waalwijk, Heusden e.o.