Volledig scherm
De nieuwe zogeheten oostwand aan het Plein, onderdeel van Centrumplan Vlijmen. Artist impression: Van Aken Architecten

Heusden stemt in met Centrumplan Vlijmen maar wacht nog even met gebak

VLIJMEN - De gemeenteraad van Heusden heeft dinsdagavond 'ja' gezegd tegen het Centrumplan Vlijmen. Weliswaar een stuk kleiner van omvang dan jaren geleden de bedoeling was, maar een kleiner plan past alleen maar beter bij de schaal van Heusden en de huidige tijd, concludeert de politiek.

Na tientallen jaren van praten, plannen maken, procedures en aanpassingen 'durft' de politiek nog niet de vlag te hijsen of gebak te laten aanrukken. Misschien over ruim een half jaar, als de winkels aan de oostwand van Het Plein zijn gesloopt en de herbouw gaat beginnen.

Kritiek
Overigens was er ook kritiek, vooral op de laatste aanpassingen van de plannen. Vooral DMP Heusden en in iets mindere mate Heusden Transparant zijn bang dat tussen het nieuw te bouwen paviljoen aan de rand van het Plein en De Akker, te weinig ruimte overschiet voor terrassen, evenementen en de weekmarkt. Daarnaast zijn ze minder enthousiast over de verbinding die er komt tussen de parkeerplaatsen op Het Plein en de parkeerplekken naast/achter de Hema: ze vrezen onveilige situaties voor voetgangers. De rest van de raad deelde die angst echter niet.

Waalwijk, Heusden e.o.