Volledig scherm
Links de oude gymzaal waar waarschijnlijk vijf appartementen in komen. Rechts de voormalige mavo. Aannemingsbedrijf Hoefnagel uit Sprang-Capelle wil daar eengezinswoningen en twee tweekappers bouwen. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Heusden verkoopt oude mavo en gymzaal in vesting; Creatief Centrum in zak en as

HEUSDEN - Heusden heeft een koper gevonden voor zowel de oude gymzaal aan de Demer in de vesting Heusden, als voor de tegenovergelegen voormalige mavo. Aannemingsbedrijf Hoefnagel uit Sprang-Capelle blijkt het beste bod te hebben gedaan.

In de gymzaal moeten appartementen komen, op het terrein van de oude school huizen. De koop moet officieel nog worden afgerond, maar het college van burgemeester en wethouders van Heusden gaat er vanuit dat de deal rond komt.

Kapot
Het Creatief Centrum in Heusden is 'kapot' van het besluit. Het centrum zit nu nog in de oude mavo. Het weet al zo'n anderhalf jaar dat het plaats zal moeten maken en mag nu steeds drie maanden in het pand blijven. De zoektocht naar een alternatieve plek in de vesting heeft echter nog niets opgeleverd.

Het Creatief Centrum heeft zelf een bod gedaan op alleen de oude gymzaal, maar dat is dus niet gehonoreerd. ,,We hoopten dat Heusden soepel zou zijn en het ons zou gunnen", stelt secretaris Anna Marie Thiel de Vries in een reactie. Ze hoopt snel met Hoefnagel te kunnen overleggen om mogelijk nog wat langer in de oude mavo te kunnen blijven.

Voor het Heusdense college heeft de prijs de doorslag gegeven.

Waalwijk, Heusden e.o.