Volledig scherm
Te gast bij Wanda van der Wenden en Robin Brinkman in Heusden. © Hans van den Eeden

Heusden Vesting aan Tafel: opnieuw schot in de roos

HEUSDEN - Tot in de kleine uurtjes is zondagochtend de negende editie van de activiteit “Vesting aan Tafel” in Heusden gehouden.

Menig Heusdenaar zocht zaterdagavond zijn of haar ‘gasttafel’ op. De formule van deze activiteit is dat hobbykoks in hun eigen huis voor andere vestingbewoners koken.

Deze formule bleek opnieuw een schot in de roos. Gemiddeld zaten zes tot acht mensen aan tafel. Maar er waren ook Heusdenaren waar veertien mensen te gast waren. Vaak waren het onbekende of nieuwe Heusdenaren.

De activiteit is bestemd voor bewoners die nieuwe mensen willen leren kennen en contacten willen verstevigen. Ongeveer zeventig mensen namen aan het project deel.

De avond werd tot in de kleine uurtjes gemeenschappelijk in Toren De Boei afgesloten.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.