Volledig scherm
Kees Laurier op de kruising De Bosschen-Christiaan Huygensweg in Drunen. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Heusden volgt uitspraak rechter: De Bosschen Drunen snel weer open voor auto's

DRUNEN/DEN BOSCH - De Bosschen in Drunen gaat weer helemaal open voor autoverkeer tussen de Kasteeldreef en de Christiaan Huygensweg, in elk geval tot 22 maart. Dat is een gevolg van de uitspraak van rechtbank in Den Bosch, in een kort geding dat Laurier Aanhangwagens had aangespannen. Laurier is gevestigd aan De Bosschen. Heusden besloot die eenrichtingsweg net na het bedrijf af te sluiten.

De rechter deed maandag voorlopige uitspraak in het kort geding. De rechtbank wil dat de maatregelen van tafel gaan, in elk geval voor een periode van zes weken geteld vanaf vorige week woensdag. Heusden liet dinsdagavond via wethouder Kees van Bokhoven weten de uitspraak van de rechter te zullen respecteren.

Dat betekent dat op korte termijn De Bosschen tussen de Kasteeldreef en de Christiaan Huygensweg in één richting helemaal open gaat voor het autoverkeer. Verkeer naar Laurier kan dan gewoon via de Kasteeldreef komen en via de kruising De Bosschen-Christiaan Huygensweg weer weg. Dit was ook de inzet van het kort geding dat Laurier had aangespannen.

Ingewikkeld
De zaak ligt overigens juridisch wat ingewikkelder dan het misschien lijkt. De uitspraak van de rechter is gedaan in een kort geding dat Laurier had aangespannen. De rechter buigt zich nog verder inhoudelijk over de zaak en komt later met een 'eindoordeel'.

Van belang is daarbij dat het college van Heusden vorige week een nieuw besluit nam in de zaak rond De Bosschen. Dit naar aanleiding van kritiek van de gemeentelijke bezwarencommissie op het eerdere besluit De Bosschen af te sluiten. Het nieuwe collegebesluit, genomen vóór de rechter maandag uitspraak deed, heeft overigens dezelfde inhoud als het oude: namelijk afsluiting van De Bosschen. Het college draagt wel meer argumenten aan, onder meer over de gevaarlijke situatie die zou ontstaan op de kruising De Bosschen-Christiaan Huygensweg.

Als Laurier niet voor 22 maart opnieuw naar de rechter stapt, zal Heusden De Bosschen op basis van dat nieuwe besluit toch weer afsluiten. Laurier kondigde al eerder aan door te zullen vechten, mocht dat nodig zijn; dus is het nagenoeg zeker dat de rechter zich opnieuw en dan meer inhoudelijk over de zaak gaat buigen.

Volledig scherm
De situatie op de kruising van De Bosschen en nChristiaan Huygensweg in Drunen. © Willem Buijs/BD

Waalwijk, Heusden e.o.