Volledig scherm
© Dik de Joode/BD

Heusden wil exploitant van zwembad Drunen redden van faillissement

VLIJMEN/DRUNEN - De Heusdense politiek laat stichting N-Joy niet failliet gaan. Daar heeft het tenminste alle schijn van nu de fracties in allerijl gezamenlijk een voorstel gaan voorbereiden om de exploitant van openluchtzwembad Het Run in Drunen een lening of overbruggingskrediet van 95.000 euro te verstrekken.

Dat bleek donderdagavond tijdens de informatievergadering Samenleving. In de raadsvergadering van volgende week donderdag al zou het voorstel aan bod moeten komen. Spoed is vereist omdat N-Joy de noodklok heeft geluid: als er niet snel iets gebeurt, gaat de stichting failliet.

Zo is er bij Belastingdienst en Nuon een gezamenlijke schuld van 41.000 euro. Faillissement maakt de kans groot dat het bad nooit meer opengaat, terwijl Heusden zeker een lening van een ton niet meer terugziet. Broek Hoewel N-Joy stelt dat ze vanaf volgend jaar zelf z'n broek kan ophouden, vragen steeds meer politieke partijen in Heusden zich af of dat wel kan zonder een jaarlijkse bijdrage van de gemeente.

Onder vuur
Nu is van zo'n bijdrage geen sprake, terwijl overal elders in den lande dat wel het geval is. Wethouder Kees van Bokhoven (DMP Heusden) lag stevig onder vuur. Onder meer omdat het college niet zelf al met een voorstel was gekomen en vanwege eerdere uitspraken in het Brabants Dagblad dat hij twijfelde over het nut extra geld in N-Joy te steken.

N-Joy spong in 2015 in het gat dat Het Run BV achterliet. Vorig jaar sloot Heusden een contract met N-Joy, met een lening van een ton als enige steun. Wel steekt Heusden jaarlijks gemiddeld een ton in groot onderhoud van bad en machines. fotobijschriften Vrij uniek voor Heusdense begrippen: oppositie en coalitie overleggen gezamenlijk tijdens een schorsing van nota bene een informatievergadering.

Volledig scherm
© Dik de Joode/BD

Waalwijk, Heusden e.o.