Volledig scherm
© ANP XTRA

Heusden wil helpen bij breken 'macht' softwaremakers

VLIJMEN -  Heusden gaat het nog een keer proberen: discussiëren over de vraag of het zinvol is zich aan te sluiten bij een coöperatie van meerdere gemeentes, om zo minder afhankelijk te worden van grote softwareleveranciers.  

Concreet gaat het om ICT Coöperatie Beware U.A, een samenwerkingsverband tussen onder meer Eindhoven, Boxtel en Woerden.

Meer dan een jaar geleden speelde de discussie ook in in de gemeente Heusden. Toen leefden er veel bedenkingen over risico's en kosten. Inmiddels is op veel van die vragen antwoord, stellen burgemeester en wethouders. Hun overtuiging van de noodzaak aan te sluiten is alleen maar groter geworden.

Debâcle

Heusden heeft binnenkort nieuwe software nodig. Eén ding is volgens het college zeker: Als Heusden niets doet, gaan de tarieven van de bestaande softwareleveranciers flink omhoog. Uitstellen van een besluit zou niet kunnen omdat ontwikkeling van software nu eenmaal tijd vergt. Alternatieven zouden er niet zijn.

Heusden is niet van plan om financiële vrijbrieven te geven aan de coöperatie. ,,Klein beginnen en groot eindigen", is het uitgangspunt van Heusden, om zo rustig te bekijken of Heusden op de goede weg zit. Want de gemeente is niet van plan verzeild te raken in financiële debâcles  zoals andere overheden overkwam.  

De gemeenteraad van Heusden neemt 19 december een besluit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.