Volledig scherm
Het agrarisch bedrijf aan de Oosterseweg in Elshout dat graag wil uitbreiden om 84.000 vleeskuikens extra te gaan houden. © Marie-Thérèse Kierkels/ Beeld Werkt

Heusden wil meewerken aan uitbreiding vleeskuikenbedrijf Elshout

ELSHOUT - De gemeente Heusden wil in principe meewerken aan de bouw van extra stalruimte voor het agrarisch bedrijf van de familie Knippels, aan de Oosterseweg 1 in Elshout. De extra stallen zijn nodig om het vleeskuikenbedrijf uit te breiden met 84.000 dieren, tot in totaal 237.000 kuikens. Het college van Heusden baseert zijn standpunt onder meer op onderzoek van de omgevingsdienst.

De uitbreiding zou nodig zijn om te kunnen uitgroeien tot een 'volwaardig en vooruitstrevend bedrijf'. De stallen zijn gepland op een plek waar dat nu niet is toegestaan. Mocht het tot een vergunning komen, dan vervalt overigens de vergunning om aan de Kapelstraat 46 in Elshout 14.000 vleeskuikens te houden.

Maar niet iedereen staat te juichen bij de uitbreidingsplannen. Vanuit de natuur- en milieuvereniging Heusden en vanuit omliggende bedrijven is al kritiek gekomen op de plannen.

Hoewel de gemeente dus wil meewerken aan de uitbreiding, moet er nog wel veel gebeuren voor het zover is. Zo moet het bedrijf zelf nog enkele onderzoeken (laten) doen en komen er nog mogelijkheden tot het indienen van zienswijzen en bezwaren.

Waalwijk, Heusden e.o.