Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden ziet niets in afschaffing belasting voor 'boederijhonden'

VLIJMEN - Honden die leven op een boerderij zorgen niet voor overlast als hondenpoep et cetera. Dus zouden eigenaren van dergelijke honden geen hondenbelasting hoeven. Vindt de PvdA in Heusden.

De suggestie wordt allerminst gedeeld door burgemeester en wethouders van Heusden.  De gemeente heeft in theorie best wat vrijheid om vrijstellingen te verlenen, maar in de praktijk is dat toch wat ingewikkelder. Want waarom zou voor een hond op een boerderij niet betaald hoeven worden, maar voor een hond in een andere woning in het buitengebied of op een bedrijventerrein wel?  

Zoals ook iemand die binnen de bebouwde kom woont kan beweren dat z'n viervoeter nooit buiten komt; of nooit gebruikmaakt van hondenuitlaatvelden dan wel hondenpoepcontainers.

De hondenbelasting levert Heusden jaarlijks zo'n 245.000 euro op. Dat geld valt in het algemene potje, waaruit de gemeente allerlei uiteenlopende kosten betaalt. 

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.