Volledig scherm
Merel en Roos Buijs, de winnende meiden uit Heusden, met jurylid. © Annemiek Kraaijvanger / AgriFood Capital

Heusdense kids koken het best en winnen Keukenbazen Battle

DEN BOSCH -  Tieners uit Heusden hebben de Keukenbazen Battle 2018 gewonnen, de kinderkookwedstrijd voor noordoost-Brabant ofwel voedselregio AgriFood Capital. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de finale die tevens smulfestijn was.

In Den Bosch gingen de zeventien kinderteams aan tafel met ouders en (loco-)burgemeesters. Professionele koks hadden gerechten bereid op basis van de recepten waarmee de tieners afgelopen weekend zelf aan de slag waren geweest. Die kookkunsten van de jonge talenten waren inmiddels beoordeeld door een professionele jury. Het lekkerste bord bleek bereid door de keukenbazen uit Heusden.

De Keukenbazen Battle komt uit de koker van AgriFood Capital. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar kunnen er aan mee doen. De wedstrijd draait om kookplezier maar ook om gezond en met streekproducten koken. Deze editie was de vierde. 

Volledig scherm
Kinderen smullen van gerechten op basis van hun eigen Keukenbazen-recepten. Ook burgemeesters eten mee, onder wie Marnix Bakermans van Landerd (linksboven). © Annemiek Kraaijvanger / AgriFood Capital
Volledig scherm
Alle prijswinnaars van de Keukenbazen Battle 2018. © Annemiek Kraaijvanger / AgriFood Capital