Volledig scherm
Dansers van de Aleph, tijdens een Dromen.Doen.Heusden-dag eerder in de Poort van Heusden in Drunen. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

In alle kernen feest tijdens Heusdense dromen- en doen-dag

VLIJMEN - De Dromen.Doen.Heusden-dag wordt dit jaar niet op één plaats gehouden, maar in alle elf kernen van de gemeente Heusden. Overal zijn zondag 2 april activiteiten, het programma is inmiddels bekend.

De gemeente legt dit jaar, in tegenstelling tot de voorgaande vier afleveringen, vooral bij de kernen zelf. Overal zijn mensen opgestaan om een en ander op touw te zetten. 

De gemeente doet nog wel volop mee. Zo betaalt Heusden een groot deel van de kosten en zorgt ze voor genoeg pendelbussen. Dit in de hoop dat de mensen niet in hun eigen dorp blijven, maar ook gaan kijken hoe de andere dorpen zichzelf aan de buitenwereld presenteren.  

Op de Dromen.Doen.Heusden-dag worden ook de Dromer, de Doeners en de Heusdenaar van 2016 bekendgemaakt. Dat gebeurt aan het einde van de ochtend, bij de opening van de dag op het Raadhuisplein in Drunen.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.