Volledig scherm
De Voorste Venne. © Dik de Joode/BD

'Indringend gesprek' over De Voorste Venne Drunen biedt geen enkele garantie voor succes

DRUNEN - Het bestuur van stichting De Voorste Venne en wethouder Wim van Engeland van de gemeente Heusden hebben een 'intensief' en 'indringend' gesprek met elkaar gevoerd. In een gezamenlijk persbericht laten ze weten dat standpunten en visies zijn uitgewisseld, dat over fricties en onduidelijkheden is gesproken.

Beide zien 'perspectief' en hebben 'de intentie om er samen voor te gaan'. Gemeente en het bestuur van het cultureel centrum in Drunen zeggen echter niets over wie er straks in een totaal verbouwde Voorste Venne onderdak moeten krijgen, naast zoveel mogelijk huidige gebruikers.

Heet hangijzer
En dat is toch een heet hangijzer. Het stichtingsbestuur wil geen huurders die niets hebben met kunst en cultuur en vindt dat een voorwaarde om met elkaar verder te werken aan een plan voor totale renovatie. De gemeente heeft de deur juist opengezet voor andere huurders. Het stichtingsbestuur blijft er intussen bij dat er snel duidelijkheid moet komen over de toekomst en over de voorwaarden die heeft gesteld. Anders zou het bestuur wel eens kunnen opstappen.

Weinig nieuws
Al met al lijkt er dus weinig nieuws onder de zon, de mooie woorden van het persbericht ten spijt. De Voorste Venne moet dringend een grote 'vernieuwbouw' ondergaan. De laatste poging om tot een plan te komen liep uit op een fiasco en leidde tot veel frustratie bij het stichtingsbestuur richting gemeente.

Lees een analyse over de situatie rond De Voorste Venne in het Brabants Dagblad, editie Langstraat, van zaterdag 8 oktober.

Waalwijk, Heusden e.o.