Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoners Heusden volgend jaar paar tientjes duurder uit

VLIJMEN - Inwoners van de gemeente Heusden zijn volgend jaar wat gemeentelijke belastingen betreft duurder uit dan dit jaar. Eenpersoonshuishoudens moeten naar verwachting 46,50 euro extra neertellen, een huishouden dat uit meer personen bestaat komt uit op 34,85 euro. Dat blijkt uit de begroting 2016 die vrijdag is gepresenteerd.

De lastenverzwaring heeft vooral te maken met verhoging van de afvalstoffenheffing. Het spaarpotje dat Heusden de afgelopen jaren aansprak om extra kosten op dit terrein op te vangen is bijna leeg, dus gaat de heffing omhoog. Eenpersoonshuishoudens zijn extra duur uit omdat het vaste deel van de heffing gelijk wordt getrokken met de andere huishoudens.

Wethouder Hanne van Aart (financien, VVD) benadrukt overigens dat de lokale lasten in Heusden relatief laag zijn. Ook op andere terreinen is ze positief. Onder meer omdat de interesse in bedrijfsgrond toeneemt, de algemene reserves op het gewenste niveau gaan komen en geen extra bezuinigingen nodig zijn. Financiële onzekerheden blijven er ook. Onder meer over de ontwikkelingen in de zorg en de grondexploitatie.

Lees het hele verhaal 'Heusdenaar komt toch duurder uit' via Blendle (0,15 cent)

Waalwijk, Heusden e.o.