'Juf Ank' wil meer loon en minder lasten: Drunense school belicht onderwijsstaking in Luizenmoeder-stijl

DRUNEN - Zwaaien. Voor één keer mag het van juffrouw Ank. Althans in een redelijk hilarisch filmpje dat ze bij openbare basisschool jongLeren hebben gemaakt. In de stijl van de hitserie De Luizenmoeder geven directeur Anton en juffrouw Ank hun visie op de onderwijsproblematiek.

Uiteindelijk beslist Ank - die onnodig zwaaien altijd vurig bestrijdt- dat er morgen 13 april voor één keer zonder problemen gezwaaid mag worden om minister Arie  Slob te bewegen de geldkraan open te draaien. ,,We zwaaien een minuut voor meer poen", zegt Annette Steenkamp, juf van groep 6-7. Zij speelt de bedachtzame directeur Anton in het filmpje. 

Quote

Dus hebben we Ank en Anton weer van stal gehaald

Annette Steenkamp, onderwijzeres

,,We hadden De Luizenmoeder al gebruikt met carnaval. We wilden ditmaal niet gaan staken, om de ouders niet met de gebakken peren te laten zitten. Dus hebben we Ank en Anton weer van stal gehaald." Ank wordt in Drunen gespeeld door Nicole Meesters (groep 6-8). Aan het eind komt ook de rokende juf Helma nog in beeld, Zij wordt gespeeld door Marie-José Berendsen (5-7).

Volledig scherm
'Anton' en 'Juf Ank' in de video. © Screenshot video

De Teresiaschool in Waalwijk, die bij eerdere stakingen wél de deuren sloot, blijft nu open. Directeur Guinevere Janssen: ,,We willen dit keer op een andere manier onze stem laten horen. Vrijdag is het hier code Rood. We hebben de kinderen en de medewerkers gevraagd in het rood te komen. We maken spandoeken en om 11.45 uur komen we allemaal op het schoolplein samen om onze zorgen te uiten."

Janssen hoopt vooral dat er dan ook veel ouders zijn. ,,We willen de ouders ook in de actiestand zetten. We staken niet alleen voor onszelf, maar ook voor de kinderen en de ouders. Het is een gemeenschappelijk probleem. Dat willen we uitdragen. Wanneer we niet genoeg leraren hebben en geen vervanging kunnen regelen wanneer dat nodig is, dan moeten we de klas naar huis sturen. Dat is ook voor de ouders heel vervelend." 

Bij de Duinsprong in Drunen is er de hele dag een actiedag, met als hoogtepunt een tocht door de wijk, waarbij flink herrie gemaakt zal worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement