Volledig scherm
Kaasboer Nico Stolwijk stopt na bijna vijftig jaar op de weekmarkt in Heusden. Zijn zoon neemt de zaak over. © Kees Klijn

Kaasboer Nico Stolwijk neemt na bijna vijftig jaar afscheid van weekmarkt in Heusden

HEUSDEN – In 1968 kwam Nico Stolwijk als vakantiehulp op de weekmarkt in Heusden; twee jaar later nam de inwoner van Bodegraven een ambulante kaashandel over. Donderdagmiddag werd de marktkoopman verrast met een afscheidsreceptie.

De kaashandel verdwijnt echter niet op de Vismarkt, want zijn zoon John heeft de zaak overgenomen. Zelf blijft Stolwijk op de achtergrond nog aanwezig, als marktmeester. Die functie oefent hij al 35 jaar uit.

Samen met José bestierde Stolwijk zijn zaak. “Geen seconde spijt van gehad”, zegt Nico. “We vonden het fantastisch om elke week naar Heusden te komen. Gemoedelijke mensen, die kwaliteit heel goed kunnen waarderen.”

Stolwijk heeft geen dag gemist. Mist, ijzel: hij was er met zijn kazen. “Soms was het zó koud dat we geen kraam konden opzetten, verkochten we onze handel vanuit de Volkswagen bestelbus. De mensen lieten je niet in de kou staan, hoor. Janson de slager kwam dan met erwtensoep aanzetten, of we kregen een kom tomatensoep van een restaurant. Ja, Heusden is ons altijd goed gezind geweest – ook de klanten.”

Waalwijk, Heusden e.o.