Volledig scherm
© stock.xchng

'Kippen aan Kapelstraat Elshout zijn toegestaan'

ELSHOUT - In de schuur aan de Kapelstraat 46 in Elshout mogen kippen worden gehouden. Dat stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden in antwoord op vragen van Heusden Transparant.

De oppositiepartij vindt het opmerkelijk dat agrariër John Knippels recent zo'n 14.000 kippen aan de Kapelstraat heeft ondergebracht, in een schuur die een tijd leeg heeft gestaan. Knippels heeft immers uitbreidingsplannen voor zijn vleeskuikenbedrijf aan de Oosterseweg in Elshout. Als de vergunning daarvoor onherroepelijk is, zal Knippels geen kippen meer houden aan de Kapelstraat, zo heeft hij eerder tegenover de gemeente aangegeven.

Maar aangezien de vergunning er nog niet is (de plannen worden nog verder uitgewerkt) mag Knippels ook aan de Kapelstraat gewoon nog kippen houden. In principe zelfs tot 2020. Tot die tijd loopt de overgangstermijn, nadat Knippels via een zogeheten kennisgeving Stoppersmaatregelen heeft aangegeven te gaan stoppen aan de Kapelstraat.

Knippels en de gemeente Heusden moeten het nog wel eens worden over de silo op het terrein aan de Kapelstraat; die mag volgens het bestemmingsplan niet op de huidige plek staan. Beide partijen overleggen daarover met elkaar.

Waalwijk, Heusden e.o.