Volledig scherm
De werkzaamheden in de kerktuin bij het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente in de vesting Heusden zijn bijna afgerond. © Dik de Joode/BD

Klus in kerktuin Heusden bijna geklaard, met vergunning en al

HEUSDEN - Eerder dit jaar was er nog wat gedoe over de werkzaamheden die het bestuur van de Hervormde Gemeente Heusden wilde laten uitvoeren in de kerktuin in de vesting Heusden. Maar nu is het zover en is de klus bijna geklaard.

In maart werd werd de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen en het verplaatsen van grafplaten zelfs stilgelegd omdat de gemeente Heusden eerst wilde uitzoeken of vergunningen nodig waren. Dat bleek inderdaad het geval, hoewel archeologisch onderzoek niet nodig bleek.

Inmiddels is de vergunning aangevraagd en verstrekt. De klus is inmiddels bijna geklaard, laat een woordvoerder van het kerkbestuur weten. De bedoeling is dat het parkeren voortaan veel soepeler en gestructureerder verloopt. Ook rijden auto's nu niet meer over eeuwenoude grafplaten heen. ,,Dat heeft ons complimenten opgeleverd", stelt ouderling-kerkrentmeester Thomas Rijneveld.

Waalwijk, Heusden e.o.