Volledig scherm
Schietpartij Oudheusden © Erik Haverhals

Kogelgaten zijn stille getuigen schietpartij in Oudheusden

OUDHEUSDEN – Minimaal vijf, maar volgens buurtbewoners wel tien tot vijftien schoten zijn er woensdagavond gelost bij de schietpartij aan de Suitbertusstraat in Oudheusden.

Het doelwit was een hoekwoning met de Julianastraat. Een 38-jarige vrouw uit Eindhoven raakte gewond aan haar arm.

Meer schoten
Dat er minimaal vijf keer is geschoten is simpel vast te stellen door de gaten in het rolluik en de voordeur van de woning te tellen. Onafhankelijk van elkaar zeggen zeker drie verschillende buurtbewoners dat ze veel meer schoten hebben gehoord.

Buurtonderzoek
Rechercheurs en agenten in uniform deden donderdagochtend nog een uitgebreid buurtonderzoek. Een bewoner van de Suitbertusstraat zegt van een direct betrokkene gehoord te hebben dat er mensen bij de bewuste woning aan de deur kwamen, waarop meteen werd geschoten.

Een andere omwonende zegt dat een zoon des huizes ruzie had gekregen en dat die ruzie ontaardde in de schietpartij. Meerdere buurtbewoners stellen ook dat de betrokkenen elkaar kennen.

Ander incident
De politie gaat er niet vanuit dat de explosie bij de woning in de Van Asbeckstraat in Oudheusden van afgelopen weekeinde iets met de schietpartij te maken heeft.

Volledig scherm
Vier kogelgaten in het rolluik van de woning in Oudheusden © Gert-Jan Buijs

Waalwijk, Heusden e.o.