Volledig scherm
De afstand tussen de begraafplaats in Vlijmen en de kermis is niet groot. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Kritiek op kermis vlakbij begraafplaats Vlijmen

VLIJMEN - De nieuwe locatie van de kermis in Vlijmen valt niet bij iedereen in goede aarde. Twee bewoners van de Pastoriestraat vinden het niet passen en niet kies dat de kermis nu vlakbij de begraafplaats, achter de rooms-katholieke kerk, staat.

,,Nog niet zo lang geleden heb ik er mijn vrouw begraven. Ik moet er elke dag aan denken", aldus een van de bewoners. Ze hopen dat de gemeente Heusden volgend jaar een andere plaats aanwijst voor de kermis. De gemeente heeft vooraf niet de buurt geïnformeerd, maar volgens een woordvoerster is wel overlegd met het kerkbestuur.

Geluid
Daarbij is afgesproken dat tijdens kerkdiensten, uitvaarten en huwelijken het geluidsniveau lager zal zijn. Bij de gemeente zijn verder geen klachten binnengekomen. ,,Wel positieve signalen dat mensen de plek gezelliger vinden en de plek voor herhaling vatbaar is."

De kermis staat traditiegetrouw op het Plein, maar vanwege de werkzaamheden daar is uitgeweken naar de plek pal naast het gemeentehuis en vlakbij de begraafplaats. De kermis duurt tot dinsdagavond 24.00 uur.

Waalwijk, Heusden e.o.