Volledig scherm
Bart Somers © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Kunstenaar Bart Somers maakt zich op om vanuit Heusden met paard naar Mongolië te reizen

HEUSDEN - IJzerkunstenaar Bart Somers (1958) schuwt het avontuur niet. Vanuit Heusden-vesting reist hij begin 2016 via de Zijderoute naar het einddoel: Ulaanbaatar in Mongolië.

Het is dezelfde route die Marco Polo 700 jaar geleden per paard maakte. De reis loopt dwars door Kazachstan en Azerbeidzjan. “De bevolking leeft daar eenvoudig en er heerst nog een boeiende paardencultuur. Tijdens de reis staan de ontmoeting met de lokale bevolking en de confrontatie met onverwachte situaties centraal."

Hoogtepunt wordt het nationale paardenfestival dat in juli in Mongolië wordt gehouden. De ervaringen worden door cineast Bert Geeraets vastgelegd. Somers vertelt dat het een avonturenfilm wordt. “Ik hoop ook overeenkomsten van verschillende culturen te signaleren."

Na afloop van de reis gaat het paard in stukken in het vliegtuig terug naar Heusden. Bart Somers wil graag daarna zijn ervaringen delen.

Lees in het Brabants Dagblad, editie Langstraat, van zaterdag 10 oktober een uitgebreid verhaal over Bart Somers en zijn kunst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.