Volledig scherm
Voor een deel van de winkels aan de oostwand aan Het Plein in Vlijmen staan hekken van de sloper. De panden zijn inmiddels gesloopt. © Dik de Joode/BD

Laatste pand van het Plein in Vlijmen verkocht aan Heusden

HEUSDEN/VLIJMEN - Het winkelpand van kaasspeciaalzaak Wijnstekers aan het Plein in Vlijmen is gekocht door de gemeente Heusden. Daarmee is het laatste pand in het gedeelte van de zogeheten 'oostwand' dat wordt gesloopt, in handen van de gemeente.

Die sloop is inmiddels in volle gang. Wijnstekers vindt tijdelijk onderdak in een noodunit op het Plein, waar ook bakker Vermeulen & Den Otter tijdelijk is ingetrokken.

Beide ondernemers komen later terug in de nieuwe winkels die gebouwd gaan worden. Daar komen ook 24 appartementen. In één van de nieuw te bouwen winkelruimtes, op de hoek waar tot voor kort onder meer cafetaria De Richel zat, komt supermarkt EMTÉ. Welke ondernemingen daar behalve Vermeulen en Wijnstekers nog meer komen, is nog niet duidelijk.

Geruchten
​Wel is aan de koopovereenkomst met Wijnstekers gekoppeld, dat de adviseur van Wijnstekers heeft bedongen dat een van de nieuwe panden aan een ‘aan hem gelieerde onderneming’ wordt verkocht. Wie dat is, is nog niet bekend. Op geruchten als zou het Kruidvat verhuizen richting het Plein, stelt een woordvoerder van die winkelketen dat er op dit moment geen sprake is van verhuizing.

"Maar we kijken altijd naar interessante locaties, in heel Nederland." Cafetaria De Richel komt in elk geval niet terug, net als enkele tijdelijke winkels die er de laatste tijd zaten. Cafetaria La Plaza verhuist binnenkort naar een bestaand pand aan de overkant van het Plein.

Waalwijk, Heusden e.o.