Volledig scherm
Onkruid bij de gemeentewerf van de gemeente Heusden. © Gemeente Heusden

Last van onkruid? In Heusden houdt dat voorlopig niet op

HEUSDEN - Het duurt nog weken voor veel dorpen en wijken in de gemeente Heusden verlost worden van het snel opkomende onkruid op straat. Eén van de twee bedrijven die werden ingehuurd voor onkruidbestrijding is failliet gegaan. 

Omdat het deze zomermaanden hoogtijdagen zijn voor onkruidbestrijders, lukte het de gemeente niet om direct een nieuwe aannemer te vinden. De vervangende onkruidbestrijder kan pas over vier weken aan de slag. ,,We hebben ons uiterste best gedaan om een aannemer te vinden, maar het kon met geen mogelijkheid eerder. En er is al niet tegenaan te borstelen'', zegt een woordvoerder van de gemeente. 

Hoe het failliete bedrijf heet wil de woordvoerder niet vertellen. Er waren twee aannemers actief in de gemeente, zegt hij. De failliete werkte met heet water, het andere bedrijf doet dat met hete lucht. De nieuwe aannemer gaat het onkruid in Heusden vanaf halverwege september te lijf met borstels. Voorheen werd onkruid vaak bespoten met gif, maar dat mag niet meer. 

Omdat er twee bestrijders actief waren, heeft slechts de helft van de gemeente Heusden last van het onkruid. Het gaat om Doeveren, Elshout, Haarsteeg, Hedikhuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden, Vijfhoeven (Vlijmen), Vliedberg (Vlijmen) en Vlijmen-dorp.

Waalwijk, Heusden e.o.