Volledig scherm
De 58-jarige Alblasserdamse, die opgroeide in Drunen, heeft een missie: "Bij geweldsmisdrijven en verkeersongelukken staat Slachtofferhulp tenminste nog voor je klaar." © Richard van Hoek

Laura Brugmans uit Drunen zet fatale bedrijfsongevallen op de kaart

ALBLASSERDAM - Een boek én een stichting liet Laura Brugmans-Van Leest uit Drunen volgen op het fatale bedrijfsongeval dat haar man Cees in 2012 overkwam.

De 58-jarige Alblasserdamse, die opgroeide in Drunen, heeft een missie: "Bij geweldsmisdrijven en verkeersongelukken staat Slachtofferhulp tenminste nog voor je klaar. Nabestaanden van iemand die op zijn werk om het leven is gekomen, kunnen overal zelf achteraan. Er is te weinig aandacht voor arbeidsslachtoffers."

Bij elk gruwelijk bedrijfsongeval dat in het nieuws opduikt, draait haar maag weer om. Twee mannen die aan het werk in Zaltbommel met de bak van hun hoogwerker naar beneden vallen: Brugmans hoort bij beide families thuis de bel al gaan. En dan beseft ze wat die mensen te wachten staat. Confrontaties met de werkgever, de collega's, de verzekering, de arbeidsinspectie, de letselschadeadvocaat, de huisarts, de therapeut....

Zaterdag 14 mei staat in het Brabants Dagblad een uitgebreid interview met Laura Brugmans, oprichter van de Stichting Arbeidsongevallen en schrijver van En toen ging de bel.

Waalwijk, Heusden e.o.