Volledig scherm
De situatie op de Kastanjelaan-West in Drunen, ter hoogte van het zebrapad bij basisschool De Bolster. © Beeld Werkt

'Levensgevaarlijke oversteek' voor scholieren in Drunen, gesprek met wethouder gepland

DRUNEN -  Tijs van Beurden uit Drunen praat volgende week met wethouder Kees van Bokhoven van de gemeente Heusden, over de situatie op de Kastanjelaan-West  in Drunen. Met name voor overstekende kinderen op weg naar school De Bolster zou het af en toe levensgevaarlijk zijn. 

Van Beurden en schooldirecteur Kees Willemse kaartten de kwestie een paar weken geleden aan. Er zijn inmiddels ook politieke vragen gesteld. Tot dinsdagmiddag had Van Beurden nog niets van de gemeente Heusden gehoord. Aan het einde van de middag kwam er opeens een telefonische uitnodiging.

Quote

Ik verwacht er niet veel van. Ik heb het gevoel dat de afspraak onder druk tot stand is gekomen

Erg toevallig

Van Beurden vindt het moment van de uitnodiging wel erg toevallig: vlak nadat hij op Facebook zijn ongenoegen uitte dat de gemeente nog niet gereageerd en hij andere acties aankondigde. Hij doelt daarmee op het blokkeren van de weg tijdens de spits, om zo aandacht te vragen voor het probleem. 

De Drunenaar verwacht niet veel van het gesprek. ,,Ik heb het gevoel dat de afspraak onder druk tot stand is gekomen." Als de ontmoeting niets oplevert, komen de hardere acties weer in beeld. 

Probleem is volgens Van Beurden vooral het zebrapad bij de kruising met de Populierstraat en de Hazelaarstraat. De situatie zou daar onoverzichtelijke zijn en het verkeer zou er veel te hard rijden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement