Volledig scherm
© Thinkstock

Manager Britstra heeft goede hoop op doorstart Gieterij Drunen

DRUNEN - Roel Britstra, manager van Gieterij Drunen, is positief over de kansen op een doorstart van het bedrijf dat begin april failliet werd verklaard. "Er wordt met man en macht aan gewerkt om een doorstart voor elkaar te krijgen."

Het faillissement kwam hard aan bij de 14 medewerkers van Gieterij Drunen, die in 2010 van start ging toen Wärtsilä de productie van scheepsschroeven naar China verplaatste. “Het voltallige personeel zet er de schouders onder om weer door te kunnen gaan”, aldus Britstra.

Nieuwe opdrachten lagen klaar voor de gieterij, maar het was volgens Britstra moeilijk om de verliezen uit het verleden te compenseren.

Curator Frank van den Berg laat weten in de loop de week meer duidelijkheid te hebben.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.