Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Margo Mulder geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Goes

GOES - Met het afleggen van de belofte is Margo Mulder woensdagavond geïnstalleerd als burgemeester van Goes. Dat gebeurde in een volle raadzaal waarbij ook het Heusdense college van burgemeester en wethouders aanwezig was.

Mulder (49) maakte indruk tijdens haar sollicitatie, vertelde Carel Bruring die in de vertrouwenscommissie zat. Een kandidate die wist waar ze het over had en die de aandacht van aanwezigen vasthield. ,,Ze was ook een innemende persoonlijkheid. Iemand die het goed met Goes zou kunnen vinden en met wie ook Goes het volgens ons goed zou kunnen vinden."

Lachend

De nieuwe PvdA-burgemeester hoorde de toespraken van Han Polman, Jan-Frans Mulder, Bruring, en Derk Alssema lachend aan. Met name naamgenoot Mulder gaf een ongedwongen speech, en voorzag al veel anekdotes die zouden ontstaan door naamsverwisselingen. Om Mulder 'vanuit het Brabantse al een beetje meer Zeeuws meisje te maken', gaf hij haar een fietsbel met een Zeeuwse knop.

Margo Mulder zelf, die al in Goes woont met haar man Paul, vertelde in haar eerste speech als burgemeester dat ze 'vanaf dag één een klik voelde met Goes'. ,,Een zelfbewuste gemeente, waar bergen werk worden verzet en veel voor elkaar wordt gekregen."