Volledig scherm
© Thinkstock

Meer focus op drugs in Heusden

HEUSDEN/ DRUNEN - De vondst van harddrugs in het Breeveldpark in Drunen is voor verslavingszorginstelling Novadic-Kentron reden om bij Heusden aan te dringen op drugspreventie. Heusden vindt andere partijen ‘lokaal beter verankerd’.

Novadic-Kentron wil graag aan drugspreventie en -voorlichting doen in de gemeente Heusden. Dat heeft de instelling voor verslavingszorg uit Vught laten weten. Heusden maakt nu alleen van Novadic gebruik voor hulp aan verslaafden.

Uitgenodigd
​Novadic was door het jongerenwerk van Heusden4U uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een bijeenkomst in het Breeveldpark. Gemeente, politie en Woonveste bespraken er met bewoners de situatie in de wijk. De vondst van enkele tientallen pillen eind september was niet de aanleiding voor de bijeenkomst, maar wel een belangrijk gespreksonderwerp.
Volgens Iris de Man zouden er onderhandelingen met de gemeente Heusden lopen over preventie. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat Novadic-Kentron niet betrokken is bij het Breeveldpark. „Als duidelijk is van wie de pillen zijn, komt Novadic in beeld.”

Waalwijk, Heusden e.o.