Volledig scherm
Michael van Gerwen na zijn WK-titel. © Gratis

Michael van Gerwen met 7 miljoen op laatste plaats in Quote top 100 jonge miljonairs

DEN BOSCH - Michael van Gerwen staat met een geschat vermogen van 7 miljoen euro op de laatste plaats in de Quote top 100 van jonge miljonairs. Dat heeft Quote dinsdag bekendgemaakt.

Hij is de enige topsporter op de lijst, die verder gevuld is met dj's en vooral succesvolle ondernemers. Van Gerwen werkt in tegenstelling tot veel andere sporters als zelfstandige en verdient daarom een plekje op de lijst. 

Zes miljoen van zijn vermogen heeft Van Gerwen zelf bij elkaar gegooid. Dat komt uit prijzengeld, van onder andere het EK, de Premier League en het WK. Het andere miljoen komt uit sponsorgeld. 

Thuisbezorgd

Jiltse Groen, oprichter van Thuisbezorgd staat op de eerste plaats van het lijstje met rijken van onder de veertig. Na de beursgang van zijn bedrijf in september 2016 is hij volgens Quote goed voor 460 miljoen euro. Hij verzevenvoudigde zijn vermogen het afgelopen jaar. 

Hij verdrong daarmee Coolblue-oprichters Paul de Jong en Pieter Zwart van de eerste plaats. Zij liggen ruim 200 miljoen op Groen achter, aldus Quote.