Volledig scherm
Gemeentehuis Heusden, in Vlijmen. © Frank Trommelen

Misdaadcijfers Heusden dalen; inwoners voelen zich veiliger

HEUSDEN - Heusdenaren voelen zich veiliger in hun buurten en dorpen dan twee jaar geleden. Ze beoordelen de veiligheid in hun omgeving met een 7,2 (in 2011 was dat 7,0). In de categorie prettig wonen scoort Heusden een 7,4.  

Een en ander blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2013 van Heusden, dat onlangs werd gepresenteerd. Uit dat onderzoek blijkt ook dat het aantal incidenten in de gemeente is afgenomen vergeleken met twee jaar geleden. Eens in de twee jaar onderzoekt Heusden de leefbaarheid en veiligheid binnen de gemeentegrenzen.

Lees meer over veiligheid in Heusden in het Brabants Dagblad, editie De Langstraat, van vrijdag 3 oktober.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.