Motorrijder (64) omgekomen op A59 bij Vlijmen: 'Hij moest heel hard remmen'

VIDEO + UPDATEVLIJMEN – Bij een ongeluk op de A59 bij Vlijmen is donderdagochtend een motorrijder om het leven gekomen. Het gaat om een 64-jarige man uit Oudheusden. Volgens de politie moest hij heel hard remmen waarna hij de macht over het stuur verloor en viel. Onderzocht wordt waarom de motorrijder plotseling op de rem moest trappen.

Hulpdiensten probeerden het leven van de man nog te redden door hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De snelweg was tijdelijk afgesloten, maar ging omstreeks 12.00 uur weer open.

Files

Door het ongeluk liep de file vanaf Heusden in hoog tempo op. Volgens de ANWB bedroeg de vertraging meer dan een uur. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers om te rijden bij knooppunt Hooipolder, via de A27 en A58.

Toch namen veel automobilisten de lokale wegen rond Vlijmen en Drunen. Politie en verkeersregelaars probeerden de boel in goede banen te leiden, maar zij konden niet voorkomen dat het verkeer op sommige plaatsen compleet vast stond.

Onwel?

Volgens de verkeersdiensten was de motorrijder vermoedelijk onwel geworden. Dat lijkt na onderzoek van de politie wellicht toch niet te kloppen.

Volledig scherm
Dodelijk ongeluk op de A59 bij Vlijmen © FPMB