Volledig scherm
EVELIEN SCHOLTEN KRIJGT LES VAN DOCENTE CHRISTA VAN HULTEN. © JORIS BUIJS/BEELD WERKT

Muziek vult nu tijdelijk panden aan de Grotestraat in Drunen

DRUNEN - Door de verbouwing van de Voorste Venne moest de muziekafdeling van de Aleph verkassen naar twee panden aan de Grotestraat. ,,Dit is veel aantrekkelijker."

Er zit weer muziek in de panden aan de Grotestraat 63 en 69a in Drunen. Dat mag figuurlijk en letterlijk worden opgevat. Een paar jaar stonden ze leeg, sinds vorige week heeft centrum voor de kunsten de Aleph ze in gebruik voor muzieklessen.

Voorheen konden de leerlingen terecht in de Voorste Venne. De metamorfose van de cultuurtempel is begonnen en de ruimte voor de muziekcursisten wordt binnenkort aangepakt.

Neil van der Drift, die als invaller slagwerklessen verzorgt, is blij met de verhuizing. ,,Ik heb zeven jaar in de Voorste Venne gezeten. De ruimte was met een dubbele deur heel goed geïsoleerd, maar het was zeker geen inspirerende omgeving. Er waren geen ramen, het was dus een donker hok met puntig stucwerk tegen de muren. Je moest uitkijken dat je niet je arm openhaalde." 

Het verkassen biedt nog een voordeel, denkt de Heusdenaar. ,,Daar waren we afgesneden van de rest van de Aleph. Van de andere kunstdisciplines wist je dus niks. Nu vorm je er wel een onderdeel van, dat kan je inspireren."

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad, editie Langstraat

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.