Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen, gezien vanuit de lucht. © Beeld Werkt

Na jarenlang discussiëren zegt gemeenteraad Heusden 'ja' tegen renovatie De Voorste Venne

DRUNEN - De kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Heusden is dinsdagavond akkoord gegaan met het renovatie- exploitatieplan voor cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen.

De bedoeling is dat de verbouwing na de zomer van start gaat, waarna de klus na acht maanden geklaard moet zijn. Dan is Heusden 5,1 miljoen euro armer en heeft het daar bovenop 1,05 miljoen uitgetrokken voor de inrichting.

Met het besluit komt een einde aan jarenlange plannenmakerij en discussie over de toekomst van het cultureel centrum, dat is gehuisvest in het voormalige Autotron. Aan het gebouw moet hoognodig veel gebeuren. De plannen beperken zich tot het zogeheten carré. Stichting De Voorste Venne gaat het gebouw voor een ton per jaar huren. De stichting is vier jaar lang verzekerd van een subsidie van drie ton van de gemeente. 

Vanuit de politiek is wethouder Wim van Engeland (Gemeentebelangen) op het hart gedrukt de kosten goed te bewaken.  

De politiek heeft brede waardering voor de inzet van het nieuwe stichtingsbestuur dat de afgelopen 2,5 jaar de kar mee heeft getrokken. Kunstencentrum De Aleph wordt hoofdgebruiker van het gebouw, met andere huurders heeft de stichting al afspraken of is ze in gesprek.