Volledig scherm
De Sweeties, een van de jongste én nieuwe deelnemers aan de Haorendamse optocht. © Gert-Jan Buijs/BD

Na twee jaar rotweer heeft optocht Haorendam eindelijk eens mazzel

HAARSTEEG - Goed, er stond een straf en schraal windje. Maar de optocht  in Haorendam verregende eindelijk weer eens een keer níét. Daardoor stond er veel volk langs de weg, dat een stoet van bijna een uur voorgeschoteld kreeg. Nieuw is dat er een mooie  aanwas is van de jeugd. 

Aan carnaval kun je niet jong genoeg beginnen. En carnavalsvereniging Haorendam gaat niet zitten wachten totdat de carnavalstraditie doodbloedt, zoals dat blijkbaar elders in het zuiden gebeurt. Sterker nog, met hulp van CV Local Heroes werden basisschoolkinderen in een bouwhal aan het werk gezet. En dus verschenen er dinsdagmiddag een stuk of acht kinder-wagens aan de start, die bovendien de optocht mochten openen. Als er een manier is om jeugdige aanwas te kweken dan is het zo.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Vrijwilligers van de Stichting Eigenwijs collecteren voorafgaand aan de optocht en halen zo een aardige duit binnen voor mensen met een verstandelijke beperking. Tevens gaat de helft van de opbrengst naar de organsatie van de optocht. © Gert-Jan Buijs/BD

Aan de invalswegen naar Haarsteeg collecteerden vrijwilligers van Stichting Eigen-Wijs; niet alleen voor verstandelijk beperkte kinderen, maar ook voor CV Haorendam, die ook geld nodig heeft om de optocht te kunnen blijven organiseren. 

Wat ook een kleine traditie in Haorendam schijnt te worden; kijken vanuit je auto. Aan het begin van de route, langs de Haarsteegsestraat, stonden de bermen vol met veelal ouderen die de optocht lekker vanuit hun verwarmde bolide aanschouwden. Maar ook elders was het lekker druk, zeker in de bebouwde kom, waar meer beschutting tegen de wind was. 

Volledig scherm
Een kleine traditie in Haorendam, naar de optocht kijken vanuit je auto; drive in-carnaval dus eigenlijk. © Gert-Jan Buijs/BD

Tekst gaat verder onder de foto

Al met al kregen de bezoekers een prima optocht voorgeschoteld; het duurde toch gauw een klein uur voordat je alles voorbij had zien trekken. 

Volledig scherm
Pitspoezen schijnen te worden geweerd uit de Formule 1, dus de pitspoezen van Max V. hebben een kater ... © Gert-Jan Buijs/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement