Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Negen instanties willen huren in De Voorste Venne Drunen; gemeente Heusden wil er meer

DRUNEN/VLIJMEN - Heusden is naarstig op zoek naar huurders voor cultureel centrum de Voorste Venne. En het gaat allang niet meer om huurders die actief moeten zijn op gebied van kunst en cultuur. Vrijwel iedereen is welkom, ook commerciele bedrijven,nu de voorwaarden zijn verruimd.

Tot nu toe zijn er negen belangstellenden. Waarvan er vier nu al huurder zijn: ouderensociëteit De Hunenhof, harmonie Drunen, kunstencentrum de Aleph en toneelvereniging ONA.

De openbare bibliotheek in Drunen is definitief afgehaakt. Over de vijf andere geïnteresseerden wil wethouder Wim van Engeland geen concrete mededelingen doen. Wie ruimte wil huren en daarbij ook wensen heeft qua bijvoorbeeld inrichting, kan zich het best voor 22 september melden.

Renovatie
Daarna kan de gemeente bij de renovatieplannen veel minder rekening houden met die wensen. De renovatie voor maximaal 5 miljoen euro moet volgend jaar zomer worden uitgevoerd en eind 2017 klaar zijn. In maart volgend jaar hakt de gemeente de knoop door of de renovatie doorgaat.