Volledig scherm
De Voorste Venne. © Dik de Joode/BD

Nieuwe ingang voor De Voorste Venne Drunen

DRUNEN - Verplaatsing van de hoofdingang van De Voorste Venne is een van de onderdelen van het voorlopige vernieuwbouwplan dat nu op tafel ligt voor het cultureel centrum in Drunen. Dat blijkt uit de schetsplannen.

In maart moet de gemeenteraad een besluit nemen over het zoveelste plan dat wordt gemaakt. Er is 5 miljoen euro beschikbaar, een bedrag waarop een vorig plan eerder dit jaar sneuvelde.
Gemeente en stichting De Voorste Venne werken hard aan het schetsplan en voeren overleg met (toekomstige) gebruikers. Onderdeel van de plan is het afsluiten van alle aparte entrees die er nu zijn. Rondom de kenmerkende binnenplaats komt een soort vierkante gang, die toegang gaat bieden aan alle zalen.

Vaste ruimten claimen
Het uitgangspunt blijft dat niemand vaste ruimten kan claimen, hoewel kunstencentrum de Aleph wel apart huurder wordt. Voor seniorensocieteit De Hunenhof heeft de gemeente geen eigen ruimte in petto, tot ongenoegen van de senioren. ,,We voelen ons nomaden", aldus voorzitter Kees van de Wiel.

Lees een uitgebreider verhaal over de schetsplannen voor De Voorste Venne in het Brabants Dagblad, editie De Langstraat van vrijdag 18 november

Waalwijk, Heusden e.o.