Volledig scherm
De Voorste Venne in Drunen. © Frans van Halder

Nieuwe koers moet toekomst De Voorste Venne Drunen veiligstellen

DRUNEN - De Voorste Venne in Drunen is niet langer het exclusieve domein voor kunst- en cultuur. Nu de plannen om er voor 5 miljoen euro een bruisend cultureel centrum van te maken van tafel zijn, gaat de gemeente Heusden de koers verleggen.

De gemeente zet de deur open voor bedrijven en instellingen en hoopt dat zij ruimte willen gaan huren. Heusden wil vlak na de zomer weten hoeveel interesse er is. Dan wordt namelijk duidelijk of de exploitatie rond is te krijgen. Overigens is het nog steeds de bedoeling 5 miljoen euro uit te trekken voor renovatie van het gebouw, volgend jaar tussen mei en september. Een definitief plan is er nog niet.

Hulp
Stichting De Voorste Venne wacht af wat er gaat gebeuren. ,,De gemeente weet het niet meer en roept de hulp van de gemeenschap in, in de hoop dat er creatieve ideeën uitkomen. We wachten af", aldus stichtingsvoorzitter Francis Pelders in een eerste reactie op de koerswijziging.

Werkgroep
Een werkgroep die eerder opdracht kreeg een plan uit te werken voor een renovatie van 5 miljoen euro, gaf die opdracht een paar maanden geleden terug. Het bedrag zou veel te laag zijn om een 'bruisend cultureel centrum' te realiseren. Ook de fusie van stichting De Voorste Venne, de openbare bibliotheek en kunstencentrum De Aleph was daarmee van de baan.

Waalwijk, Heusden e.o.